PROJECT – MODERNE VERANDA EN ENTREE

Vlak voor de bouwvak hebben we dit project mogen opleveren. Lees hieronder de beleving van de bewoner.

———

Een tuin pal op het zuiden is natuurlijk geweldig, maar heerlijk buiten zitten zonder een veranda of tuinkamer die de hele dag door voldoende schaduw biedt, dat zou lastig worden. We besloten om op zoek te gaan naar overkappingen. Voorwaarde voor ons was dat de overkapping bij zowel de voordeur als achterzijde van het huis precies zou aansluiten bij de architectuur van het huis en dat er voldoende lichtinval over zou blijven.

Al snel kwamen we uit bij VerandaenTuinkamer. Er werd een eerste ontwerp gemaakt dat ons erg aanspraak. Op ‘kantoor’ hebben we alle details doorgenomen en hebben we de materialen en productieproces kunnen zien zodat we een goed beeld kregen hoe de overkappingen eruit zouden komen te zien. Door omstandigheden is het project tijdelijk geparkeerd. We zijn daarbij ontzettend aangenaam verrast geweest door het meedenken van VerandaenTuinkamer bij maken van het tweede ontwerp.

De overkappingen staan sinds juli en het lijkt alsof ze vanaf de bouw van het huis in de architectuur zijn meegenomen. Er zijn zelfs extra stopcontacten in het plafond aan de tuinkant aangebracht, zodat er te zijner tijd nog heaters kunnen worden opgehangen. Iets waar wij zelf helemaal niet aan hadden gedacht

Tijdens het bouwproces was het een groot plezier om het enthousiaste team als een geoliede machine aan het werk te zien. Alles was vooraf precies berekend, zodat er geen tegenvallers bleken.  Iedere dag werd alles keurig achter gelaten waar gewerkt werd, zowel buiten als binnen. Extra vragen van onze kant zijn opgepakt binnen de planning.

De verticale elektrische screens aan de zijkanten en boven de lichtstraten zijn aangebracht, precies op tijd om koelte te bieden in de zomer en om uit de wind tot laat in de avonden buiten te kunnen zitten.

Wij zijn meer dan tevreden over de kwaliteit van werken en materialen. Het resultaat had niet beter of mooier kunnen zijn. Wij zijn er heel gelukkig mee dat, dankzij de persoonlijke advisering, de best mogelijke balans is aangebracht tussen het recht doen aan de bouwstijl van het huis,  de functionaliteit en het duurzame en praktische gebruik van de overkappingen waar we iedere dag van genieten.  De wijze van waarop onze vraag is opgepakt, en het plezierig overleg en de zorgvuldige communicatie over iedere stap in het proces  maakt is boven verwachting gebleken.

———–